Veled... Érted... Pécsváradért...

Ateszért

A Pécsvárad FC 2006-2007-es idényben bajnokságot nyert a Baranya megyei I. osztályban. Az ezt követő héten a bajnokcsapat egyik tagja egy súlyos balesetben csigolyatörést szenvedett és kerekesszékbe kényszerült.  Az azóta eltelt 10 évben a KITARTÁSNAK és az AKARATERŐNEK köszönhetően állapota javult, azonban mindennapjaiban ma is számos nehézséggel kell szembenéznie.

Az egykori csapattársak és barátok összefogása által már többször került sor kisebb jótékonysági mérkőzésekre. A baleset után 10 évvel úgy döntöttek, hogy egy komolyabb volumenű akcióval próbálnak meg segítséget nyújtani barátjuknak, egy jótékonysági focikupával gyűjtenek számára megfelelő, korszerű kerekesszékre, hiszen ez az eszköz nagyban megkönnyítheti Atesz mindennapjait.

A kezdeményezéssel megkeresték a Pécsváradért Alapítványt, mi pedig nagyon szívesen csatlakoztunk, és biztosítottuk a hivatalos keretet a megmozduláshoz.

A pécsváradi futballpályán megrendezett esemény nagyon jó hangulatban telt, a kupára többszázan látogattak ki. Az egykori pécsváradi bajnokcsapat az Újpest FC Öregfiúk és a PMFC Öregfiúk csapataival mérkőzött meg. Interneten lehetett licitálni több ismert labdarúgó aláírt tárgyára is, így Dárdai Pál Hertha BSC mezére, Juhász Roland cipőjére, Dibusz Dénes válogatott mezére, Aubameyang Borussia Dortmund mezére. Az összegyűlt adomány minden várakozást felülmúlt, a célul kitűzött 3 000 000 Ft helyett 7 067 300 Ft gyűlt össze, így reméljük, a kerekesszék mellett egy új, modern ágyat is sikerül majd vásárolni.

Köszönjük a támogatóknak és a résztvevőknek, mindenkinek, aki az összefogásban közreműködött egy nemes ügy érdekében!

 

A Focikupa képeit Keszler Vilmos készítette, köszönjük!